Toerisme Gent

Gent leeft en is een weekendje weg waard, het is ook een ideale last minute stedentrip. Eigenzinnig Gent ademt geschiedenis en biedt je een boeiende cultuurcocktail tot aan de rand gevuld met trendy en modern stadsleven. Gent is de stad voor levensgenieters, niks moet, alles kan, een stad op mensenmaat. De sympathieke en gastvrije Gentenaren weten wat goed leven is. Laat tijdens je stedentrip je kans niet liggen om het wereldbefaamde meesterwerk het Lam Gods, van de gebroeders Van Eyck, te bewonderen.

Neem een kijkje op de website en je vindt er allerhande nuttige informatie over:

  • ‘Wat is er allemaal te zien & te doen?’
  • ‘Alles over eten & drinken’
  • ‘Waar slapen?’

en zo veel meer!  

Met het openbaar vervoer is het centrum van Gent makkelijk bereikbaar vanuit het sportcentrum. Neem de bus ‘lijn 11’ ter hoogte van de Zuiderlaan (net tegenover het sportcentrum) richting Gent centrum (Korenmarkt). Je kan er ook de bus ‘lijn 9b’ nemen richting station Gent Sint-Pieters.

Meer info: klik hier!

Lage emissie zone (LEZ)

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, is de Gentse binnenstad een lage-emissiezone (LEZ). Vervuilende voertuigen die niet aan de toelatingseisen voldoen, mogen de zone niet in.

Zoneborden geven aan waar je de LEZ in- of uitrijdt. Slimme camera’s controleren je wagen automatisch als je de zone inrijdt. Wie de LEZ inrijdt met een voertuig dat er niet in mag, krijgt een boete.

Bekijk de Gentse lage-emissiezone op kaart (ingekleurde zone). Typ je bestemmingsadres in de zoekbalk of selecteer een parking en controleer of deze (of de weg ernaartoe) in de LEZ ligt. Klik hier!

Hotels Gent

Wie de nacht niet heeft doorgebracht in Gent, heeft de stad niet echt beleefd. Gent straalt, dag en nacht. Na zonsondergang krijgt Gent een make-over met feeërieke lichtaccenten. Je vindt karaktervolle B&B’s, design- en boetiekhotels, no-nonsense hostels en hippe appartementen, … in Gent. Iedereen is welkom in Gent. Zoek. Boek. Klik hier!

Je kan het ook avontuurlijker aanpakken door ter plaatse te kamperen op de Camping Urban Gardens Gent: